Підключення Житомирщини до цифрового мовлення можуть відкласти

Заступник голови фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді Микола Томенко вважає необхідним перенесення строку переходу від аналогового до цифрового мовлення з 15 червня на більш пізніше час.

Про це сказано в повідомленні прес-служби депутата, передають “Українські новини“.

Відповідно до повідомлення, перший етап відключення аналогового сигналу, визначений міжвідомчою робочою групою з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення, повинен завершитися до 15 червня.

У рамках першого етапу від аналогового сигналу повинні бути відключені Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області й анексований Росією Крим.

Після цього заплановане поетапно відключити аналогове мовлення по всій Україні.

При цьому в повідомленні зазначається, що дотепер невідомо, чи забезпечене необхідне цифрове покриття країни, і звертається увага на те, що до середини червня аналогове мовлення повинне бути відключене в проблемному для покриття Закарпатті.

Крім того, у повідомленні нагадується, що уряд зупинив фінансування закупівлі приймаючих пристроїв цифрового мовлення для соціально незахищених категорій населення.

“У зв’язку із цим Микола Томенко вважає, що необхідно або обґрунтовувати необхідність перенесення строку переходу на цифрове мовлення з 15 червня 2015 року на більш пізній строк, або забезпечити перехід поетапно з паралельним функціонуванням аналогового й цифрового на певний час”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що перший сценарій є більше реалістичним.

Томенко в Раді сьомого скликання був головою комітету з питань свободи слова й інформації.

Як повідомляло агентство, 19 березня Рада вирішила створити суспільне телебачення у формі акціонерного товариства, 100% акцій якого належить державі.