Після безкоштовної перевірки внутрішньоочного тиску деякі житомиряни виявили, що можуть лишитись зору

В Житомирській області завершився Тиждень боротьби з глаукомою, протягом якого в медичних закладах області усім бажаючим безкоштовно проведено вимірювання внутрішньоочного тиску. повідомляє прес-центр ДОЗ.

З 2 по 6 березня в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського 242 особи безкоштовно та без будь-яких направлень і попереднього запису в реєстратурі взяли участь у акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. 

Дослідження як звичайним, так і безконтактним (дистанційним) методом за допомогою сучасного обладнання проводила лікар-офтальмолог Ірина Пешко. 

За її словами, із 242 обстежених осіб у 46 запідозрена наявність глаукоми, у зв’язку з чим їм рекомендовано подальше поглиблене обстеження очей. А 4 житомирянина потребують негайного оперативного лікування через загрозу втрати зору.

“З метою своєчасного виявлення захворювання та призначення лікування потрібно вимірювати внутрішньоочний тиск та проходити огляд зорового нерву і перевірку поля зору не рідше, ніж один раз на рік. Наразі в області діють 24 долікарських та 6 глаукомних кабінетів, де протягом минулого року було проведено 133600 тонометрій. З діагнозом «глаукома» на обліку перебувають 6367 жителів області. У 2014 році в центрі мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського стаціонарно проліковано 1260 осіб та виконано 365 операцій”, -йдеться в повідомленні.