​Податкова міліція Житомирщини викрила злочинну схему формування податкового кредиту

Підрозділами податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України щодо групи осіб, мешканців Києва та Київської області, які протягом 2014 року, використовуючи реквізити суб’єктів господарювання, створених виключно з метою прикриття незаконної діяльності, надавали послуги житомирським підприємцям по формуванню податкового кредиту.

Це повідомлення розповсюджує Сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

У результаті незаконних фінансових оборудок бюджет країни недоотримав більше 3 мільйонів гривень.

У ході досудового слідства співробітниками слідчого управління отримано ухвали суду на проведення обшуків за адресами проведення злочинної діяльності. Під час проведення шести обшуків виявлено та вилучено первинні бухгалтерські документи, що стосуються проведених незаконних операцій та розрахункових схем, 19 печаток фіктивних підприємств та 19 підробних факсиміле підпису «службових осіб» даних підприємств.

Усього за два місяці 2015 року підрозділами податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування по 40 кримінальних провадженнях відносно порушників податкового законодавства. Внаслідок цього до державного бюджету додатково направлено більше 3-х млн. грн.

У результаті оперативних заходів з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 1 мільйон гривень, а також 12 тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв.