СБУ закрила доступ житомирським фіскальникам до держтаємниці через витік інформації

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області викрили ряд порушень посадовими особами Головного управління ДФС вимог законодавства у сфері охорони державної таємниці та обігу документів, що містять службову інформацію, повідомляють у відомстві.

Під час перевірки встановлено, що в одному з підрозділів Головного управління було втрачено матеріальні носії, які містили таємну інформацію, отриману під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та мали гриф секретності “Таємно”. 

Крім того, під час санкціонованих обшуків у службових кабінетах співробітників виявлено і задокументовано інші порушення чинного законодавства у роботі з інформацією з обмеженим доступом.

“За фактом втрати матеріальних носіїв з таємною інформацією слідчим підрозділом УСБУ в Житомирській області зареєстровано у ЄРДР кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.329 (втрата документів, що містять державну таємницю) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з невиконанням обов’язків щодо збереження держтаємниці, яка їм була довірена, двом заступникам керівника ГУ ДФС в Житомирській області скасовано допуск до державної таємниці, вони відсторонені від виконання функціональних обов’язків.

“На підставі ст.20 Закону України «Про державну таємницю» Головному управлінню Державної фіскальної служби в Житомирській області тимчасово призупинено дію спеціального дозволу на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею”, – заявили в СБУ.