СБУ затримала житомирянина, який в інтернеті був адміністратором груп ДНР і ЛНР

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області викрили і припинили протиправну діяльність адміністратора соціальних груп у мережі Інтернет, який відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористичних організацій т.зв. “ДНР” і “ЛНР”, повідомляють у відомстві.

“Встановлено, що місцевий мешканець активно розповсюджував інформаційні матеріали антиукраїнського і сепаратистського характеру з російських пропагандистських ЗМІ, зокрема, спрямованих на зрив мобілізаційних заходів у нашій державі. Він також закликав надавати фінансову підтримку т.зв. «ДНР» і вказав реквізити банківського рахунку для перерахування коштів на створення «авіації» бойовиків”, – йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованого обшуку помешкання правопорушника вилучено два комп’ютери, за допомогою яких адмініструвалися протерористичні групи та поширювалися інформаційні матеріали антиукраїнського характеру.

Слідчими Управління СБУ в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичній організації у вигляді інформаційного забезпечення та підтримки, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.