Санаторій “Дениші” зимою оздоровив 190 дітей

П’ятиразове харчування, лікувально-оздоровчі процедури, навчання за шкільною програмою, цікаве дозвілля – так 190 дітей з усієї області провели 21 зимовий день в обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші».

27 лютого відбувся урочистий концерт, де оголосили про закриття зміни. Діти роз’їхалися по домівках із найкращими враженнями. 

Тетянка з Коростенського району розповіла:
«Нас тут дуже добре годували, до нас добре ставилися вчителі та медичний персонал. Для нас проводили багато конкурсів, були дискотеки. Я ходила на процедури ЛФК – це фізкультура – і водні процедури. Тут у мене з’явилося багато нових друзів».

З нагоди закриття зимової зміни лікувально-санаторний центр відвідав заступник голови обласної ради Руслан Годований. Він розповів, що необхідність оздоровлення дітей взимку пояснюється двома чинниками. По-перше, ємністю санаторію, через що не всі діти встигають оздоровитися влітку. По-друге, зміна розпочалася під час канікул, коли дітям потрібно відпочити, а батькам бути впевненими, що вони у безпеці і проводять час із користю.

«Дениші – це друга оздоровча база в області, де поєднується відпочинок та оздоровлення. Такий же табір є в Кам’яному Броді Баранівського району. Для нас важливо, щоб діти отримували комплексне оздоровлення. Звичайно основну увагу звертали на те, щоб це були діти учасників АТО, людей, що змушені були переселелитися зі Сходу України, діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Серед 190 дітей, які тут оздоровлювалися, 55 -діти учасників АТО, 25 – діти переселенців, 20 дітей-сиріт та інші діти із соціально незахищених сімей», – повідомив Руслан Годований.

Оздоровлення передбачене заходами обласної комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки.
«Ми розуміємо, що в державі криза, але обласна влада продовжує виділяти кошти і навіть збільшує фінансування. Думаю, що цей табір буде працювати цілий рік», – зазначив Руслан Годований.

Прес-служба обласної ради