Телефонним “визволителем” дітей з міліції за гроші у Житомирі виявився 23-річний “зек”

Працівники Житомирського МВ УМВС встановили, що телефонні дзвінки житомирянам під виглядом «затриманих міліцією» рідних робив чоловік, який перебуває у місцях позбавлення волі. А його знайомі забирали кошти, призначені для «вирішення проблеми», у заздалегідь обумовленому місці.

Про це повідомляють в УМВС.

“Слідством встановлено, що 23–річний підозрюваний причетний, як мінімум, до чотирьох шахрайств. Він вчиняв їх за однією схемою: телефонував на випадкові номери та розповідав співрозмовникам про затримання нібито синів за серйозне правопорушення. Потім пропонував за винагороду залагодити проблему. Так ошуканцеві вдалося видурити 11 тисяч гривень у довірливих житомирян”, – повідомив начальник Житомирського міськвідділу УМВС Михайло Сорока.

Шахраєві «допомагали» його друзі та знайомі. Молодик просив їх приїхати у вказане місце і забрати кошти. Щоразу це були інші люди.

В останньому випадку зловмисник зателефонував 45–річній жительці м. Житомира та зажадав за «звільнення сина» 3 тисячі доларів США. Жінка здогадалася спочатку перевірити, де знаходиться її дитина. Дізнавшись, що у сина все гаразд, вона звернулась до міліції.

20 березня оперативники карного розшуку затримали 30–річну спільницю шахрая під час передачі їй грошей. Вона зізналась, що виконувала прохання свого знайомого, який нині перебуває у житомирській в’язниці.

Триває розслідування кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють й інших спільників підозрюваного, які допомагали йому отримувати кошті від ошуканих громадян.