Троє офіцерів житомирських частин отримали найвищу державну нагороду – Герой України. Фото

Без категорії

Президент 23 березня присвоїв звання Героя України чотирьом військовим командирам – троє з них з житомирських частин, передають в Міноборони.

Глава держави вручив ордени «Золота зірка» на зустрічі з командирами бригад та батальйонів Збройних Сил України, що відбулася у Національному університеті оборони імені Черняховського.

Званням Героя України та орденом «Золота зірка»  нагороджено командира механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ Сергія Собка.

27 липня 2014 року батальйонна тактична група під керівництвом підполковника взяла стратегічний плацдарм Саур-Могила. Протягом липня-вересня підрозділ виконував завдання на території Луганської області і показав приклад мужності та професіоналізму.

Найвищу державну нагороду також вручено командиру аеромобільної роти 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександру Порхуну

Під час проведення АТО майор приймав виважені та рішучі рішення у критичні моменти бою. 29 липня штурмова група під керівництвом офіцера взяла під контроль та утримувала Саур-Могилу, що в подальшому позитивно вплинуло на хід операції з найменшими втратами серед особового складу та техніки. В ході операції військовослужбовець отримав контузію III ступеню, але продовжував виконувати поставленні завдання.

Звання Героя України та орден «Золота зірка» вручено командиру механізованої роти механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Володимиру Гринюку. 

Підпорядкований підрозділ офіцеру знищив велику кількість бронетехніки та живої сили незаконних збройних формувань. 10-11 лютого під час зачистки населеного пункту Логвінове завдяки сміливості та блискавичним рішучим діям офіцера штурмова група захопила частину населеного пункту, при цьому особисто офіцер знищив 3 одиниці бронетехніки та до 30 бойовиків. Під час проведення операції отримав поранення, але продовжив керувати зведеним підрозділом.