У Житомирі 18-річного викрадача благодійних скриньок впіймали на краденому телефоні

До міліції звернулись представники місцевого благодійного фонду із заявою про викрадення скриньок, які були встановлені у магазинах обласного центру, повідомляють в УМВС. 

За свідченнями очевидців, до крадіжок міг бути причетний молодий хлопець. В одному з випадків продавець навіть роздивилась зловмисника, однак наздогнати його не змогла.

Оперативники карного розшуку через відеозаписи з камер спостереження, встановлених у торгівельних закладах, отримали детальний опис зовнішності підозрюваного. Відтак правоохоронці розпочали його розшук.

“Затримати хлопця вдалося за досить неочікуваних обставин. Він пограбував на вулиці дівчину, видерши у неї з рук мобільний телефон, – розповідає начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Молодика затримали працівники міліції, які знаходилися неподалік. А під час розслідування було встановлено його безперечну причетність і до крадіжок понад 1000 гривень зі скриньок.”

Хлопець, який вже має кримінальний досвід, завжди діяв за однією схемою: пізно увечері заходив у магазини та переконувався, що відвідувачів більше немає. Замовляв продавцеві товар, який потрібно було діставати з віддалених полиць, примушуючи того відволіктись. А потім швидко відривав скриньку, яка кріпилася на липкій стрічці до прилавка, та втікав.

Наразі кримінальні провадження за фактами крадіжок (ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України) та пограбування (ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України) направлені до суду. 

Парубку загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.