У Житомирі “Самопоміч” започаткувала кампанію з безпеки дорожнього руху

27 березня у центрі Житомира, поблизу шкіл №№12 та 33, активісти ГО “Самопоміч” представили проект “Безпечне місто”. 

Цього разу акцентували увагу на безпеці на дорозі. Активісти тримали дорожні знаки із обмеженням швидкості до 40 км/год, давали та чіпляли прапорці на автомобілі із написом “Я не перевищую швидкості”. Захід супроводжували працівники ДАІ.

“Мій водійський стаж становить 28 років і я знаю, що значить дотримуватися правил дорожнього руху. Один мій син закінчив школу, а другий ходить зараз. Щоразу я переймаюся питанням, чи безпечено перетне мій син дорогу до школи, чи ніхто не порушить його прав, як пішохода. Цим непокояться усі батьки школярів”, – розповіла ініціатор проекту, лідер ГО “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж.

Разом з волонтерами Наталія Чиж, крім того, розповсюджувала водіям листівки про законні причини зупинки транспортного засобу працівниками ДАІ.

“Також ГО “Самопоміч” закликає водіїв не лише підтримувати безпеку на дорозі, а й знати свої права. Необхідно зміни починати з себе і поважати учасникам дорожнього руху один одного”, – додала Наталія Чиж.

Водій Володимир, якому на автомобіль причепили прапорець “Не перевищуй швидкості”, схвально поставився до акції.

“Я цей прапорець триматиму як нагадування. Визнаю, що іноді можу газувати, але дякую тим, хто привертає увагу до цього питання”, – каже водій.

Кампанія з безпеки дорожнього руху у Житомирі лише стартувала. У подальшому планується ряд просвітницьких заходів. ГО “Самопоміч” звертається до небайдужих громадян долучатися і спільно робити Житомир безпечнішим містом. 


Адреса ГО “Самопоміч”: вул. Велика Бердичівська, 9, оф. 8, тел. 096 1856584, 0412 460576.


Прес-служба ГО “Самопоміч” у Житомирі