В Житомирській області вилучено десяток “стволів” та сотню боєприпасів. Фото

У результаті спеціальної операції на території області з нелегального обігу правоохоронцями вилучено майже два десятки одиниць вогнепальної зброї, сотні боєприпасів та інші небезпечних речовин.

Про це повідомляють в УМВС.

За час операції міліціонери відвідали помешкання понад 6 тисяч громадян, у яких є зареєстрована зброя, щоб переконатися у належному виконанні ними встановлених законом вимог щодо зберігання та поводження із нею. 

“Будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої доречні тільки під час воєнних дій або на полюванні. Але вони не мають використовуватися у мирному житті. Зберігаючи ці заборонені предмети, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей. Тож міліція застерігає: не поповнюйте незаконний обіг зброї та пам’ятайте про кримінальну відповідальність за такі дії”, – прокоментував т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

За час операції із незаконного обігу вилучено 18 одиниць вогнепальної зброї, в тому числі 6 карабінів, 5 пістолетів, 3 обріза мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї. Крім того, правоохоронці вилучили у полісян 545 набоїв, 4 боєприпаси вибухової дії, 5 вибухових пристроїв, 6 гранат, 0,15 кг вибухової речовини, а також 17 одиниць холодної зброї. За цей час розпочато 39 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу зброї.