Вулична торгівля дитячим болем

Що таке 20 років? Не в планетарному масштабі, не в сенсі дорослішання та набуття досвіду, а в розрізі людського життя.

Я добре пам’ятаю себе двадцятирічну: сприйняття світу через призму «рожевих» окулярів, готовність до останньої краплі крові битися за ідеали і цінності, принциповість і безмежна віра в реалізацію найзаповітніших мрій.

Це був час перших суттєвих заробітків, отриманих власними знаннями, здібностями, врешті руками. Чесно зароблені гроші – предмет гордощів, що дарував незрівняне почуття власної необхідності.

Днями гуляли з сином Михайлівською. Зустріли двадцятирічного (принаймні на вигляд) юнака зі скринькою для пожертв. Не змогла минути поза увагою. Хлопчина збирав кошти на лікування дитини. На мої питання де знаходиться офіс його благодійної організації та власне звідки сама дитина, потупивши очі коротко махнув – «в Києві» – та швиденько став відходити подалі. І так боляче, так соромно мені стало за цього юного шахрая.

Трохи подалі стояла машина Руху Автомайдану, де волонтери постійно збирають кошти для забезпечення найнеобхіднішими речами таких самих двадцятирічних хлопців, які ризикують власним життя заради майбутнього українських дітей. Юні, щирі і відчайдушні воїни, для яких згадки про молодість навіть багато років потому відкликатимуться нестерпним душевним болем, не замислюючись відвойовують щасливе і вільне майбутнє для молодшого покоління. І поки вони ставлять на ваги своє життя, цей юнак поставив власну совість. Невже ці «брудні» гроші принесуть йому щастя і нададуть впевненості? Невже торгівля дитячим болем – те єдине чим він здатен заробити на життя?

А найгірше, що він такий не один. Чимало серед нас перевертнів, що тихцем заклали власну совість та готові продати і Батьківщину в обмін на власний добробут. Потурати їм – то бути спільниками розкрадання і знищення України!

Хочете допомогти – купіть ліки, передайте одяг, врешті зайдіть таки до банку і перерахуйте кошти до благодійного фонду, якому довіряєте. Але, заради Бога, не кидайте гроші до скриньок, що носять вулицями нашого міста юні шахраї! Не ставайте спільниками злочинного бізнесу на хворих дітях! Не закладайте власну совість! Не гнівіть Бога!