Як отримати податкову знижку на навчання у Житомирі

Молодіжне крило «УДАРу» провело просвітницьку акцію серед студентства щодо отримання податкової знижки на навчання.

«Наша мета – поінформувати студентів стосовно отримання можливих пільг щодо відшкодування коштів на оплату навчання. Ми наголошуємо на тому, щоб студентство знало і вміло користувалося своїми правами. Ми даємо молоді в руки інструмент і показуємо як ним користуватися. Саме таким чином – відстоюючи свої права – ми зможемо збудувати правову державу», – зазначив Олександр Шевчук, координатор Житомирського міського Молодіжного крила «УДАРу».

Активісти роздали студентам пам’ятки із необхідними документами для оформлення знижки, а також певні умови, при яких можна (або не можна) отримати цей привілей.

Зокрема, у ст. 166 Податкового кодексу України визначено категорії осіб, які мають право скористатися податковою знижкою. Це громадянин України, який офіційно працює, отримує заробітну плату і сплачує податки, оплачує навчання у ПТУ чи вузі (своє чи сім’ї). Не мають можливості скористатися цією знижкою приватні підприємці та особи, що не сплачують податок на доходи фізичних осіб при наявності офіційної зарплатні та працевлаштування.