​Японка знайшла понад 15 тисяч доларів в старих меблях

На початку березня жінка придбала стары меблі в комісійному магазині, а прийшовши додому, виявила в них велику суму готівки. Покупниця звернулася в поліцію із заявою про знахідку.

Японка виявила 1,9 мільйона ієн (близько 15,8 тисячі доларів).

 Правоохоронні органи вважають, що гроші міг забути попередній господар меблів і веде його пошук. З цих причин подробиці того, які саме меблі стали охоронцем готівки, не повідомляються.

За японським законодавством,  людина, що виявила готівку  зобов’язана здати їх в поліцію. Якщо власник не буде знайдений, то знайшовший гроші через три місяці отримує право на них претендувати. Присвоєння ж знахідки карається як злочин. 

Про те, як слід вчинити при виявленні втрачених кимось речей, розповідають школярам з молодших класів. Кореспондент  спостерігав, як троє дітей, які знайшли на вулиці загублену кимось монету в 1 ієну (близько 50 копійок), після короткого обговорення віднесли її в поліцейську ділянку.

У перші місяці після землетрусу і цунамі 2011 року на узбережжі постраждалих районів було знайдено 2,65 мільярда ієн (за курсом на той час близько 33,9 мільйона доларів). Поліції вдалося встановити власників або спадкоємців 98% виявленої готівки, всі вони були повернуті власникам. Власник може віддячити знайшов, подарувавши йому від 10% до 30% від поверненої суми