Затримали житомирян, які грабували квартири, а речі розпродавали у Києві. Фото

Працівники Житомирського міськвідділу міліції просто на вулиці затримали двох чоловіків з пакунками речей, щойно викрадених з приватного будинку.

Про це повідомляють в УМВС.

“Затримання підозрюваних, двох житомирян віком 29 та 30 років, стало результатом спеціальних заходів, проведених оперативниками карного розшуку під час розкриття низки раніше зареєстрованих крадіжок із осель житомирян”, – повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока.

Затримані раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Окрім того, обидва наркозалежні.

Під час розслідування було встановлено, що чоловіки причетні до понад десяти квартирних крадіжок, вчинених в обласному центрі з початку року. 

Вони потрапляли у помешкання, розташовані на перших поверхах й у приватних будинках, відтиснувши або розбивши металопластикові вікна. Звідти забирали все цінне та розпродували його на столичних ринках.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. 21 березня судом їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловікам загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.