Журналіст обласного телебачення представлятиме Нацраду у Житомирській області

26 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила свого представника у Житомирській області., повідомляє прес-служба ради.

Ним став журналіст обласного телебачення Іван Натикач.

Як пише “Телекритика“, по Житомирській області кадровою комісією були рекомендовані троє кандидатів: Сергій Антонюк, який з 1997 року і дотепер був представником Нацради на Житомирщині; Олександр Бойко, який у 2011-2014 році працював у секретаріаті представника Нацради в Житомирській області, а нині є провідним спеціалістом відділу моніторингу Нацради; Іван Натикач, який раніше працював журналістом і ведучим програм Житомирської ОДТРК.

Відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко запитала в Івана Натикача, чому він зацікавився цією посадою, хоча раніше не був дотичний до цієї діяльності.

Перш за все, мене цікавить ця тема. Теоретичних навичок достатньо. Буду все робити, щоб якнайскоріше навчитися”, – сказав він. До інших претендентів запитань не було.

Під час рейтингового голосування Сергій Антонюк набрав три голоси, Олександр Бойко – теж три, Іван Натикач – шість голосів. Після цього всі одноголосно проголосували за призначення його на посаду представника.

Голова регуляторного органу Юрій Артеменко попросив апарат Нацради знайти можливість працевлаштувати Сергія Антонюка в апараті, враховуючи, що в нього передпенсійний вік.

Загалом, за повідомленням Нцради, представників призначили у 13 областях – Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій і Чернігівській.

 У цих 14 областях у всіх попередніх представників закінчилися строкові контракти, і Нацрада оголосила конкурс на вакантні посади.

Водночас Нацрада не набрала достатньої кількості голосів для призначення представника у Хмельницькій області, тож оголосить там повторний конкурс на посаду.