Жителям Калінінградської області заплатять за скло і камені в хлібі

Жителі Калінінградської області отримають компенсації за збиток, нанесений сторонніми предметами, які потрапили в хліб місцевого виробництва. Про це повідомляється на сайті облсуду.

Мова йде про два судових рішення за позовами громадян до підприємств-виробників хліба. У першому випадку мешканка області зажадала від ЗАТ «Російський хліб» виплатити їй більше 40 тисяч рублів. В обґрунтування позивачка вказала, що в жовтні 2014 року в одному з магазинів міста Черняхівська вона купила хліб нарізний під назвою «Десертний з сухофруктами і горіхами», вироблений цією компанією. 

«При вживанні продукту позивачка зламала зуб про невеликий камінь, що знаходився всередині хліба», – йдеться в повідомленні суду.

У свою чергу, представники хлібопекарні заявили про відсутність доказів того, що причиною травми жінки стала саме їх продукція. Черняховський міський суд, розглянувши справу, постановив відшкодувати жінці витрати на відновлення і лікування зубів у розмірі 9498 рублів і витрати з оплати юридичних послуг у розмірі 2 тисяч рублів. Ще в 5000 рублів суд оцінив заподіяну позивачці моральну шкоду.

Також було прийнято рішення про компенсацію жителю Калінінграда, який звернувся до районного суду з позовом до компанії «Вікторія Балтія», хліб виробництва якої його дружина купила в місцевому супермаркеті. При вживанні продукту в їжу чоловік вдавився запеченим у ньому осколком скла.

«Позивач видалив скло самостійно, але через два дні у нього підвищилася температура, опухли горло і рука, у зв’язку з чим він був госпіталізований в лікарню», – повідомив сайт обласного суду. У цьому випадку сума відшкодування моральної шкоди склала 200 тисяч рублів, до яких додалися 15 тисяч рублів на відшкодування судових витрат.