Житомирський горілчаний продавати не будуть, завод піднімають ефективні менеджери, – керівник ДУСі

За часів президентства Віктора Януковича державні підприємства часто заганялись у збитки заради того, щоб подешевше їх продати. 

Про це у своєму блозі на сайті “Лига” повідомив керівник ДУС Сергій Березенко.

За його словами, Державне управління справами перетвориться виключно на офіс Президента. Не повинно бути зайвих об’єктів власності чи підприємств, які не призначені для обслуговування Першої особи. 

“Питання: що ж робити зі спадком, який ми отримали? Не є виходом – негайно продати за копійки, як дехто цього вимагає. Маємо бути економістами, а не популістами: економічна ситуація не є оптимальною для продажу активів. Та загалом після повної інвентаризації та економічного аналізу стало очевидно, що збиткові підприємства під управлінням ефективних менеджерів сьогодні виходять на позитивну динаміку”, – повідомив Березенко.

Він навів приклади Житомирського горілчаного заводу.

Приклад показників Житомирського горілчаного заводу якнайкраще демонструє цю тенденцію. Його постійно намагались виставити неприбутковим. Чистий прибуток за 2011 рік склав 320 тисяч гривень. За 2012 рік – 400 тисяч гривень, за 2013 – 354 тисячі. А 2014 рік – практично 1 мільйон гривень”, – пише Березенко.

Нагадаємо, у травні 2014 року на заводі був скандал щодо призначень керівників.  Два нових керівника за 2 тижні “надіслали” на Житомирський лікеро-горілчаний завод з Державного управління справами при Адміністрації президента, яке очолював Сергій Пашинський.

Тоді робочі робочі стали на захист заводу, за їх словами, від рейдерського – чиновницького захоплення.