51-річний житомирянин надурив з десяток людей, пропонуючи фіктивне працевлаштування в Норвегії

Оперативники карного розшуку Житомирського міськвідділу міліції встановили та затримали 51-річного чоловіка, який обдурив близько десяти громадян, повідомляють в УМВС.

Під час розслідування встановлено, що він обіцяв своїм знайомим швидке оформлення документів та гарантоване працевлаштування у норвезькому лісництві. За свої послуги «добродій» брав по 50 доларів США.

Потерпілі розповіли, що чекали на бажану роботу по кілька місяців. Упевнившись, що знайомий не збирається виконувати обіцяне, звернулися до міліції.

“Кримінальне провадження за 8 фактами шахрайств вже направлено до суду. Під час досудового розслідування зібрано докази про те, що підозрюваний навіть не збирався виконувати свої обіцянки, а отримані гроші просто тратив на власні потреби“, – повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока.

Окрім того, правоохоронці встановили, що у 2012 році підозрюваний взяв «для розвитку бізнесу» близько 70 тисяч гривень у двох киян. Чоловік обіцяв своїм кредиторам швидке повернення боргу й гарні відсотки. Втім, ніякого бізнесу він не започаткував, а просто користувався довіреними коштами.

За цими фактами розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 3 років позбавлення волі.