Адвокат: СК вважає Ескерханова відповідальним за стеження за Нємцовим

Слідство вважає Тамерлана Ескерханова, фігуранта справи про вбивство Бориса Нємцова, відповідальним за стеження за політиком, повідомив адвокат на засіданні Басманного суду Москви.

«Слідство інкримінує Ескерханову стеження за Нємцовим і збір інформації, він у цьому провину не визнає, нікого з обвинувачених, крім Заура Дадаева, з яким познайомився випадково, він не знав. Хто такий Нємцов, йому не було відомо, він взагалі не цікавився політикою», – цитує його РІА «Новости».

Як заявив раніше захисник, ключовий свідок вбивства повідомив, що бачив на місці вбивства Нємцова худого невисокого чоловіка, який не схожий на Ескерханова.

«Опис особи, яка була на місці злочину і сховалася у вітчизняному автомобілі, не збігається із зовнішністю Ескерханова. Опис дав свідок Молодих», – заявив адвокат.

Наголошується, що Слідчий комітет раніше не розкривав роль Ескерханова у злочині.

6 квітня захист Ескерханова попросила звільнити його під заставу понад 1 млн руб.

Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви в ніч на 28 лютого. У справі заарештовано п’ять осіб. Всім пред’явлені звинувачення в незаконному придбанні та зберіганні зброї, а також за статтею “Вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою або найму”.


Олег Дьячков – адвокат по экономическим и налоговым преступлениям. Защита при проверках контролирующих органов гарантирована. Детали на http://advokat-dyachkov.ru/