Бойовики ДНР написали про поїздку своїх студентів разом з житомирськими до Чехії

Окуповані вузи всіма силами намагаються довести свою легітимність і правонаступність: вони урочисто відзначають ювілеї свого створення, “забуваючи” при цьому, що в більшості своїй вища школа Донбасу була сформована в радянській і незалежній Україні, пише “ОстроВ“.

Вузи імітують бурхливу міжнародну діяльність. Так, наприклад, прес-служба самопроголошеного Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського заявила про те, що їхні студенти разом зі своїми колегами з Житомира взяли участь у науково-практичному семінарі в Чехії. 

Сама по собі новина була покликана підкреслити визнання вузу з “ДНР” на міжнародній арені. Видання зв’язалося з учасниками цієї поїздки. Вони не підтвердили участі представників сепаратистського університету в українсько-чеському проекті.

У поїздці на стажування до Чеської Республіки брали участь студенти Житомирського державного технологічного університету, Львівської комерційної академії та Київського університету імені Тараса Шевченка“, – зазначили студенти.