​Bridgestone показала безповітряні шини

Покришки Air Free Concept, які не потребують повітря, представила компанія Bridgestone.

Назва шин натякає на концептуальний статус, проте в недалекому майбутньому розробники планують поставити їх на потік. Переваг у таких коліс маса – вони не бояться проколів і довговічніші. Як і не бояться від Альфа Шини.

Крім надійності, AirFree Concept сприяють економії палива. Завдяки спеціальному протектору, шина зменшує силу опору коченню, але при цьому не погіршує керованість.

Дебютувало в Женеві і останнє покоління покришок Run-Flat. Вони допоможуть дотягнути до будинку або до сервісу навіть при серйозному пошкодженні. До речі, Bridgestone вважається піонером в області виробництва таких шин. Перша продукція Run-Flat з’явилася більше 30 років тому.

В цілому, на женевських стендах компанія показала весь асортимент своїх основних лінійок – включаючи спортивні покришки Potenza S001, шини для преміальних позашляховиків Dueler H / P Sport і зимові Blizzak LM001. Добралися до Женеви і новітні економічні шини Ecopia EP500, які ставляться на базові комплектації електрокарів – BMW i3.

На “солодке” компанія припасла незвичайний автомобіль, створений в університеті Когакуін в Японії. Машина, що працює на сонячній енергії, брала участь в гонках World Solar Challenge, де Bridgestone є титульним спонсором. Останні змагання проходили в 2013 році в Австралії, зібравши більше 40 команд з 23 країн світу. Наступного разу “сонцемобілі” позмагаються майбутньої осені.