Четверо житомирян розграбували по області півтора десятка будинків, магазинів і навіть дитсадок та школу. Фото

Оперативники карного розшуку УМВС 14 квітня затримали чотирьох членів злочинної групи, які вчинили півтора десятка крадіжок в області, повідомляють 17 квітня в УМВС.

Упродовж ночі 14 квітня молодики скоїли відразу три крадіжки у двох районах Житомирщини. 

У с. Вересах Житомирського району із складського приміщення агропромислового товариства було викрадено 3 акумулятори на суму понад 13 тисяч гривень, а з місцевої пекарні – цукор та олію.

Уже за кілька годин молодики обікрали школу у с. Вільшанці Чуднівського району, де з викладацького кабінету забрали офісну техніку.

Підозрюваних затримали, коли вони поверталися на автомобілі до обласного центру. Усі четверо є житомирянами, віком від 21 до 28 років, найстарший раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.

“У нас є підстави вважати, що затримані причетні до понад півтора десятка крадіжок, вчинених на території області. Нині ця інформація перевіряється, – прокоментував т.в.о. начальника УМВС Григорій Полковніков. – У них вилучено знаряддя вчинення злочинів та інші речові докази.”

Уже з’ясовано, що молодики обікрали дитячий садок у с. Трощі та сільську раду у с. Турчинівці Чуднівського району, магазин у с. Зарудинцях та сільські ради у селах Степку та Новій Котельні Андрушівщини. Як правило, забирали офісну техніку, продукти харчування, гроші.

За встановленими нині фактами триває розслідування за ч.3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. За такі дії визначено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.