​На благодійному музичному вечорі в Житомирі зібрали 5 тисяч для онкохворих дітей

У нічному клубі «INDIGO» 25 квітня відбувся благодійний музичний вечір «Jazz терапія» з аукціоном раритетних речей, організаторами якого виступили Благодійно-мистецький фонд на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія» (керівник – Юлія Кручак), ГО «Самопоміч» у Житомирі, YAROMA Multi-Art Company.

Мета заходу, як і самого фонду, – збір коштів на допомогу онкохворим міста Житомира, ознайомлення молоді із проблемою онкозахворювань в місті, а також популяризація творчості житомирських музикантів та художників і пропаганда здорового способу життя й творчого дозвілля. 

Це лише початок цікавих акцій від благодійно-мистецького фонду «АрТерапії». Керівник фонду Юлія Кручак зазначає, що з 8 по 28 червня в Житомирі стартує всеукраїнський проект – будівництво мистецьких майданчиків, де відбуватимуться майстер-класи, тренінги, виставки сучасного мистецтва Усі кошти спрямовані на придбання кібер-ножа. 

Учасниками вечора стали Олег Федорук, Антон Грищук, Ярослава Таран, Андрій Метельський продемонстрували справжнє виконання джазу в його класичному прояві гри на саксофоні, гітарі та ін. Спеціальний гість – проект «Parkkovka» гурт «4’soul», їх пісні про місто, самотність, сенс життя зачіпали струни душі. Також було презентовано відеоролик БМФ «АрТерапія», Ведучим заходу й аукціону був Сергій Ярома, завдяки якому майже усі лоти знайшли свого власника.

На благодійному аукціоні виставили на продаж кілька лотів: раритетний одяг (сукня 1930 року), сукня від відомої української дизайнери Маргарити Козак, одяг у стилі 20-30-х рр., створений за мотивами фільму «Абатство Даунтон», унікальні джазові платівки та диски, прикраси ручної роботи, твори художнього мистецтва (картини Ірини Лисенко та онкохворих дітей), сертифікати на фотосесію від Віри Смоляр, на курси від художньої майстерні від «Строката хата», косметичні послуги та ін.

Зібрані кошти (а це 5 500 грн.) підуть на допомогу онкохворим міста Житомира.

Фото Марти Яроцької та Віри Смоляр