​У Житомирі пройшов чемпіонат України з рукопашного бою

Понад двісті найсильніших спортсменів з 16 областей України приїхали у Житомир на чемпіонат України з рукопашного бою серед чоловіків та жінок у розділах легкий та дозований контакт.

Змагання відбулися в спортивному залі ФОК «Динамо». У перший день змагань, 9 квітня, відбулися попередні, кваліфікаційні поєдинки. Спортсмени продемонстрували техніку бою зі зброєю та без зброї. Другого дня, 10 квітня, відбулися фінальні бої і нагородження переможців.

Участь в урочистому відкритті чемпіонату, перегляду поєдинків взяли перший віце-президент Національної Федерації Рукопашного бою України Олександр Гартвич, віце-президент Федерації рукопашного бою Житомирської області, голова Житомирського обласного відділення НОК України Олександр Оніщук, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та інші.

Ці змагання – одні з відбіркових на чемпіонат світу, який відбудеться восени в Німеччині, а тому рівень учасників високий.

Своїми враженнями від чемпіонату після вдалого поєдинку поділився житомирянин Олександр Кравцов. Юнак займається рукопашним спортом три роки в ФСТ «Динамо» (тренер – Леонід Українець).

«На мою думку, поєдинок ніколи не буває легким, а суперника ніколи не можна недооцінювати. Тому до кожного суперника потрібно виробляти індивідуальну тактику, – говорить спортсмен-рукопашник. – Бій був складним, але мені дуже сподобалося. Хочу ще».

За результатами поєдинків, загальнокомандне місце (за кількістю здобутих медалей) серед чоловіків у розділі легкий контактвибороли збірні команди: I місце – Чернігів; II місце – Київ; III місце – Миколаїв та дозований контакт: I місце – Дніпропетровськ; II місце – Волинь; III місце – Чернівці.

Серед жінок (дозований контакт) першими стали спортсменки з Дніпропетровська, другими – киянки і до трійки призерів ввійшла команда Миколаєва.

Виступи збірної Житомирської області прокоментував віце-президент Федерації рукопашного бою Житомирської області, голова Житомирського обласного відділення НОК України Олександр Оніщук.

«Я бачив, що наша команда старалася. Ми завжди входили до трійки призерів, але цього року боротьба була дуже напруженою, а суперники достатньо сильними. Тим не менше і насамперед такі змагання – це досвід для спортсменів, загартовування бойового духу і характеру, –зазначив Олександр Оніщук. – Ми продовжуватимемо активно тренуватися, щоб в майбутньому показати кращі результати. Наші спортсмени як і їхні тренери – молодці! Переконаний, попереду в нас ще багато перемог і досягнень».

Переможці та призери чемпіонату нагороджені дипломами і медалями, а деякі спортсмени отримали кубок «За волю до перемоги».