​У Житомирі вперше провели велоквест із видачею завдань по Інтернету

Близько 40 житомирян, а це 10 команд, стали учасниками велоквесту, що відбувся 25 квітня у Житомирі. Серед них ті, хто професійно упродовж багатьох років грає в автоквести і новачки, для яких це був перший квест.

Гра мала назву «Штірліц: Операція „АХІНЕЯ”». За словами організаторів, спочатку задум був просто «Ахінея», проте в процесі створення завдань згадували короткі анекдоти про Штірліца і вийшов такий собі симбіоз, який, як показала гра, виявився вдалим.

Командам було запропоновано відгадати завдання із реквізитом – речами, які потрібно було використати, щоб пройти завдання (картинки, музичні файли, шифровки з написом невидим чорнилом). Були і такі, де потрібно швидко пересуватись від одногомісця локації до іншого і знаходити коди, вводити їх в ігрову систему на сайті, отримувати наступне завдання і так аж до фінішу.

Завдання були різноманітні: розраховані не лише на логіку, але й технічні – на одному з рівнів команди отримували код по таксофону, на який організатори дзвонилизі схованки, на іншому – сканували наклеєні на афішну тумбу штрих-коди, в яких були закодовані коди.

«Квест дуже сподобався, особливо там, де дзвонив таксофон. Ми впоралися з усіма завданнями попри те, що в розпалі гри почався дощ», – розповідають учасники команди «План Б» Поліна Тимофеєва і Максим Савчук, котрі неодноразово грали в автоквести, а у велоквесті брали участь вперше.

Найскладнішим завданням вважають картинку, де були зображені чорні лінії, дивлячись на які у спеціальний спосіб, необхідно було розгледіти код.

За результатами велоквесту і затраченим часом на розв’язання завдань, переможцем стала команда «Energy», яка фінішувала з часом 2 год. 44 хв. і 11 с. Другу сходинку посіла команда «SannI» і виконала завдання за 3 год. 24 хв. і 50 с. Третьою стала команда «Кефірна задолбашка» з результатом 3 год. і 35 хв.

«Навіть не очікував, що збереться стільки охочих зіграти, – зізнається ініціатор та організатор велоквесту, житомирський квестер із багаторічним стажем Костянтин Кундіч. – Сподіваюся, що в майбутньому будуть не менш вдалі велоквести, в яких братимуть участь ще більше учасників».

Також він подякував усім гравцям за гру; за інформаційну підтримку ЗМІ  Житомира, завдяки яким про велоквест дізналося більше житомирян, котрі люблять велоспорт та активний відпочинок; за готовність надати ігрову-квест систему автору elemplay.com Анрі Тимошенко і квестеру з Донецька, співавтору ігрової квест-системи Антону Кондрашову; квестеру, автору автоквестів у Житомирі Артему Портницькому за технічну підтримку та надання ігрової системи, а також Володимиру Талько за призи – сертифікати на знижку в квест-рум у Житомирі трьом командам-переможцям. 

Участь у велоквесті взяла Світлана Сорокіна, яка в цей день відзначала День народження. З чим квестери її і привітали. Спочатку іменинниця почастувала всіх печивом, а після завершення гри – тортом.