​У яких випадках необхідно поєднувати ванну, раковину і туалет

Сьогодні багато людей прагнуть бути в тенденції і ламають перегородку між маленькими приміщеннями, де стоять унітаз і ванна. Але чи в усіх випадках рекомендується об’єднання туалету та ванної?

1. У твоїй квартирі мініатюрний туалет і ванна кімната. У квартирах типових будинків це найбільш часто зустрічаюча ситуація: площа ванної без унітазу зазвичай складає 2-3 кв.м, а туалету – не більше 1 кв. м. Демонтаж перегородки дозволяє отримати досить простору кімнату.

Площа об’єднаного приміщення стає трохи більше площі окремих – за рахунок товщини перегородки. З’являється можливість більш раціонально розмістити сантехніку, і меблі і навіть встановити повнорозмірну пральну машину чи ту ж раковину.

tools.wikimart.ru/plumb

2. У твоїй квартирі кілька стояків. Об’єднання туалету та ванної має сенс проводити в сучасних будинках вільного планування, де нерідко передбачені два стояка. Вони дозволяють спланувати гостьовий і господарський санвузли.

Перший зазвичай складається тільки з унітазу і мініатюрної раковини, рідше там можна зустріти душову кабіну. Другий найчастіше поєднаний і містить, крім ванни і унітазу, душову кабіну, раковину, біде і різноманітні меблі.

3. У твоїй квартирі гігантська ванна кімната і не одна. Питання, яке ти вирішуєш: чи робити кімнату виключно ванною або віддати перевагу суміщенню санвузла.

Другий варіант дозволить більш раціонально “обжити” велику площу: погодься, самотня раковина і ванна на 30 квадратних метрах виглядають сумно. Ще один аргумент: на місці звільнився санвузла ти зможете влаштувати комору або гардеробну – місця для зберігання зайвими не бувають.