Засуджено депутата сільської ради під Житомиром за земельні афери

Апеляційним судом Житомирської області  14 квітня залишено у силі рішення суду першої інстанції про визнання винним депутата Новогуйвинської селищної ради у скоєнні корупційного правопорушення та притягнення його до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

“Депутат очолював земельну комісію селищної ради. У ході роботи сесії, він неодноразово ініціював вирішення питань на користь близьких осіб. Зокрема, не повідомив про конфлікт інтересів під час надання дозволу на розробку документації із землеустрою з метою передачі земельних ділянок у власність, прийняття, усупереч закону, рішення про видалення зелених насаджень, з яким не погоджувалися і місцеві жителі. Закон України «Про запобігання і протидію корупції» депутат порушував і під час прийняття інших рішень на сесіях селищної ради”, –  розповів прокурор Житомирського району Олексій Лугинець.

За результатом розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного прокуратурою району стосовно депутата, судом прийнято рішення про притягнення його до адміністративної відповідальності, яке апеляційною інстанцією залишено у силі.