​Автономне водопостачання приватного будинку

Автономна система водопостачання, хоч обходиться дорожче, зате дає повну незалежність, а в разі відсутності водогону – вибору особливо і немає.

Для пристрою своїми руками автономного водопостачання приватного будинку потрібно вибрати джерело водопостачання і прокласти зовнішню і внутрішню водопровідну мережу. Крім цього, необхідно підібрати і встановити найбільш підходяще насосне обладнання. Його пропонуємо вибрати на http://technoportal.ua/nasosy-vodosnabzheniya.html. Джерелом води при такій системі водопостачання приватного будинку можуть служити пробурена свердловина або колодязь.

Переваги водопостачання приватного будинку зі свердловини в тому, що її можна пробурити практично в будь-якому місці ділянки, на більш глибокий горизонт, де вода чистіша, ніж грунтові води. Але це обійдеться дорожче.

Викопати колодязь – більш дешево, але при цьому, звичайно, забір води здійснюється з верхнього горизонту – ґрунтових вод, ймовірність забруднення якого набагато вище.

При будівництві будинку на ділянці, бажано, викопати колодязь або пробурити свердловину ще до початку будівельних робіт, для забезпечення їх водою.

Автономне водопостачання приватного будинку неможливо також і без насоса, який здійснює підйом і подачу води зі свердловини або колодязя. Для водопостачання будинку можуть використовуватися, як поверхневі так і глибинні (заглибні) насоси. І для свердловини і для колодязя краще підійде занурювальний (з ним менше клопоту). Головне щоб він був надійним. А для того, щоб забезпечити автоматичне його включення і підтримку заданого тиску у водопровідній мережі необхідно використовувати блок автоматики і водонапірні бак або насосну установку.

Зовнішню мережу водопостачання приватного будинку можна монтувати ще на стадії підготовки до будівництва, до влаштування фундаменту будинку. Ці роботи також нескладно виконати своїми руками.

Внутрішня мережа системи водопостачання приватного будинку, як правило, монтується вже після зведення стін, спорудження перекриттів і даху будинку, але ще до остаточної обробки стін і стелі. Тому що, залежно від обраної схеми водопостачання, запірної арматури, матеріалу труб і з’єднань необхідно буде проробляти отвори в стінах або закладати труби в стіни. Можна ці роботи виконувати паралельно з пристроєм опалення (монтажу водяного опалення, кладки печі або каміна) і каналізації будинку