На Житомирщині лісники продавали іноземцям ліс за втричі дешевшими цінами

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області викрили протиправну діяльність посадових осіб одного з державних лісомисливських господарств регіону, через зловживання яких підприємству завдано збитків на 1,1 млн. гривень.

Посадовці держпідприємства уклали з іноземною комерційною структурою довгострокову зовнішньоекономічну угоду на реалізацію лісосировини за цінами, на третину нижчими сформованих на внутрішньому ринку України.

Для того, щоб експортна ціна лісу відповідала нормативним вимогам, в неї штучно було закладено супутні затрати лісгоспу – упаковку деревини, навантаження лісу на транспортні засоби та доставку до морського торгового порту.

Відтак за рік такої зовнішньоекономічної діяльності державне підприємство зазнало мільйонного збитку.

За матеріалами СБУ стосовно службових осіб державного лісового господарства УМВС України в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.