​На Житомирщині судитимуть киянина за незаконне поводження зі зброєю (фото)

Міліція Брусилівського району оголосила про підозру у незаконному поводженні зі зброєю жителю Київської області, з автомобіля якого правоохоронці вилучили незареєстрований мисливський карабін.

Уночі 2 травня неподалік одного з сіл Брусилівського району правоохоронці зупинили автомобіль «Опель Вектра», за кермом якого знаходився 39-річний житель Київської області. Під час огляду автомобіля у багажному відділенні міліціонери виявили предмет, зовні схожий на нарізну гвинтівку калібру 5,6 мм. Керманич підтвердив належність йому зброї, однак жодних дозвільних документів на неї у нього не було.

Незаконну зброю було вилучено та направлено на експертне дослідження.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

– Проведеною в рамках досудового розслідування балістичною експертизою засвідчено, що вилучена зброя є нарізною вогнепальною зброєю: мисливським карабіном калібру 5,6 мм, призначеним для полювання на дрібного звіра та птахів, – коментує начальник Брусилівської міліції Сергій Цівончук.

19 травня киянину, власнику незареєстрованої зброї, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області.