Нового керівника обласної міліції Житомирщини підставили, але таки погодили – громадські обговорення. Доповнено

В залі засідань УМВС 13 травня пройшли громадські слухання по новому керівнику обласної міліції.

Обласне керівництво твердить, що нічого не знало про призначення Валерія Рудика.

“Вважаю, що це зроблено спеціально. За нашою інформацією навіть Аваков не знав, що його повезуть в Житомир таким способом. Нікого ж не попередили. Гадаю, хтось знав, що громадськість так відреагує і потім призначать кого треба. Хочуть збурення суспільства. А Валерія просто підставили”, – сказав голова облради Француз.

При цьому, попередній керівник міліції Юрій Демяненко попросив підтримати нового керівника. Хоча й зазначив, що не знає особисто Рудика, але, твердить, що, за внутрішньою інформацією МВС, він “чистий”.

Сам Рудик каже, що йому просто сказали: йди працюй і наводь порядки.

“Заступник міністра мені сказав: в якому стані ти був, коли погодився? Там же ж немає керівництва, люстрували всіх. Але йди, наводь порядки”.

Наразі обговорення продовжується. Люди звертаються до Рудика щодо вирішення різноманітних ситуацій.

Схоже, сама кандидатура керівника вже не викликає питань.

13: 20 Рудика таки погодили. А він пообіцяв служити народу України. Також сказав, що тепер, нарешті, зможе зайнятись справами, в тому числі, призначенням заступників. За його словами кандидатури вже є – з різних областей.

“Ви ж знаєте, що зараз треба довгий процес: перевірки, люстрація і тд. Кандидатури є. От зараз і займусь цим питанням”, – сказав новий керівник міліції журналістам.

Чи зміняться методи нових призначень в області, про що говорили активісти, покаже час. Адже, на це основне питання  так ніхто відповіді й не дав.

Нагадаємо, 12 травня активісти прийшли до ОДА та УМВС з вимогою відставки новопризначеного керівника обласної міліції Валерія Рудика.

Люди вимагають публічного обговорення та призначення.