​СБУ викрила київську фірму, яка постачала до лікарень Житомирщини несертифікований медичний кисень

Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність київської комерційної структури, яка постачала до лікувальних установ медичний кисень сумнівної якості та походження.

Столична фірма виграла тендер на поставку п’яти лікарням області, дві з яких – дитячі, лікарського засобу, який використовується під час реанімаційних заходів та оперативного втручання. Згідно з угодою у структури було придбано кисень на півмільйона гривень бюджетних коштів.

Однак співробітники СБУ встановили, що потужності підприємства-виробника лікарського засобу розташовані на тимчасово окупованій терористами «ДНР» території у м. Єнакієве Донецької області. Надані фірмою сертифікати на кисень теж виявилися сумнівними, оскільки не можуть гарантувати його якість й свідчити про справжнього виробника, адже лабораторія, яка видала ці документи і де має досліджуватися кожна партія кисню для лікарень, знаходиться у підконтрольній бойовикам Горлівці, а термін її ліцензії сплив ще восени минулого року.

За матеріалами Служби безпеки України слідчими УМВС в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Прес-група УСБ України в Житомирській області