Травматологи-ортопеди Житомирщини відсвяткували 30 років відділення в дитячій лікарні

У Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні 20 травня ортопеди-травматологи області відсвяткували 30-річчя заснування лікарні та відкриття травматологічного відділення.

З 1985 року завідуючим відділення був призначений Денисюк Микола Іванович. З 2000 року завідуючим відділення – Панчишин Віктор Федорович.З колегами святкував і доктор медичних наук, головний дитячий ортопед-травматолог МОЗ України Анатолій Левицький.

«У відділенні успішно проводяться реконструктивно-відновні та стабілізуючі операції з використанням шкірної, сухожильно-м’язової та різних видів кісткової пластики для хірургічної реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч дітей як Житомирської області, так і інших регіонів України. За оцінкою МОЗ України, протягом останніх років Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня входить у першу групу обласних дитячих лікарень з високою ефективністю і якістю діяльності. Підтвердженням тому є факт, що у 2008 році заклад отримав статус «Лікарня доброзичлива до дитини», – наголосив Анатолій Левицький.

«За 30 років роботи заклад виріс у потужний, високопрофесійний, багатопрофільний, сучасно оснащений лікувально-діагностичний, організаційно-методичний центр з надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню, має вищу акредитаційну категорію. Впровадження цілого ряду раціоналізаторських пропозицій, узагальнення досвіду роботи фахівців інших клінік України дало можливість лікарям травматологічного відділення досягти значних результатів у лікуванні дітей із вродженою клишоногістю та іншими деформаціями стоп. Реалізація системи заходів профілактики дитячої інвалідності від вродженої ортопедичної патології дозволила у 8 разів зменшити кількість пізно діагностованих вроджених вивихів стегна. Завдяки цьому основний акцент у лікуванні даної патології перенесено з оперативних методів на консервативні», – розповів завідувач травматологічного відділення лікарні Віктор Панчишин.

У складі травматологічного відділення функціонують реабілітаційні та нейрохірургічні ліжка. Щороку тут проходять лікування більше 1,5 тисячі дітей, виконується більше 600 оперативних втручань.