У Житомирі нагородили “Людину року”

Традиційне відзначення кращих викладачів і студентів у проекті «Людина року» відбулося на соціально-психологічному факультеті Житомирського державного університету імені Івана Франка 14 травня.

Як відомо, людина щаслива тоді, коли є ті, хто поціновує її досягнення. Саме для цього на факультеті щороку проводиться конкурс «Людина року». В ньому університетська спільнота вітає перших серед рівних у науковій, навчальній, творчій, громадській діяльності.

Цього року визначили переможців у номінації «Хоробрі серця», яка призначається за активну громадську позицію, підтримку українських військових, які відстоюють незалежність і цілісність держави. Імена кращих у цій номінації назвав, вручив дипломи і грошові винагороди від депутатів Руслан Годований. 

Переможцями стали: Юлія Білошицька, студентка 43-ї групи, за волонтерську працю, та Тарас Кулаковський, доцент кафедри соціальної та практичної психології. Тарас Юрійович був призваний до лав Збройних Сил України з перших днів АТО та командував взводом військової частини В1740.

«Кожен, хто займається благородною справою, допомагає військовим, то вже є герой. І, як ми завжди кажемо: Слава Україні! Героям Слава! – сказав Руслан Годований і додав, що сьогодні всі ми маємо молитися про те, щоб ті хлопці, які зараз в АТО, повернулися додому живими і здоровими. – «Беремо на себе зобов’язання, щоб у будь-якому випадку вони отримали вдячність від нас», – наголосив заступник голови обласної ради.

До присутніх звернувся Тарас Кулаковський. Він сказав, що студентська підтримка українського війська є неоціненною. «Дорослі люди мають робити те, що вони мають робити. А те, що молодь, яка є новим поколінням держави, відстоює державу і підтримує військових, ось це дійсно викликає повагу».

Усіх переможців, номінантів конкурсу, студентів та викладачів привітав ректор університету Петро Саух. «У Посланні Апостола Павла до коринтян є такий вираз: у перегонах всі біжать, але перемагають окремі. Звісно, що цей захід передбачає переможців. Але я завжди кажу, що той, хто біжить, той, хто намагається, хто бореться, безперечно, може програти. Хто не бореться, той уже програв. Мені дуже приємно, що соціально-психологічний факультет завжди знаходиться в авангарді всіх інститутів і факультетів університету, прославляючи і підтримуючи імідж нашого вишу на всіх рівнях», – наголосив ректор.

Прес-служба обласної ради