У Житомирі привітали прикордонників з професійним днем

Напередодні Дня прикордонника, 27 травня, у Житомирі привітали особовий склад Північного регіонального управління та Житомирського прикордонного загону.

На урочистому заході, що відбувся у міському будинку культури, були присутні керівники області й міста, керівники правоохоронних і силових структур, ветерани-прикордонники, рідні військовослужбовців, волонтери.

Начальник Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Єгоров сказав, що всі покоління прикордонників – це люди високого патріотизму і професіоналізму. І ці слова підтверджені життям, кров’ю, мужністю і героїзмом захисників державного кордону.

pr2705 5

Зі слів Володимира Єгорова, сьогодні на Сході України прикордонники виконують покладений на них обов’язок в бойових умовах, відбивають збройні напади, під впливом психологічної напруженості, масового інформаційного впливу антиукраїнського спрямування, вогневих нападів з боку терористів. 

Загалом більше 800 військовослужбовців регіонального управління несли службу та служать нині на передовій. Протягом цього року прикордонники регіонального управління організували пропуск через державний кордон 3,4 млн осіб, 880 тисяч транспортних засобів, виявили та вилучили більше 60 кг наркотичної та психотропної речовини, 90 одиниць зброї, 231 одиницю боєприпасів, контрабандних товарів на суму понад 10 млн грн.

pr2705 2

Привітав з нагоди професійного свята та подякував за гідну службу прикордонникам голова обласної ради Віталій Француз. «Бачимо, що увагу треба приділяти не лише укріпленню кордону на Сході держави, але й в кожній області України, особливо на тих ділянках, які межують і з Росією, і з Білоруссю», – акцентував голова облради.

pr2705 8

«У той час, як ви виконуєте своє завдання, ми, представники влади, місцевого самоврядування, маємо виконувати своє завдання, щоб при перетині кордону іноземець бачив український кордон, наш Державний Прапор, а внизу – якісну дорогу. Знаю, що нам це вдасться, адже протягом останніх років відчувається повна взаємодія всіх державних структур, органів влади та місцевого самоврядування. Ми зараз розуміємо, що країна в небезпеці. Ми всі однодумці в тому, що кордони держави мають бути захищені», – сказав Віталій Француз.

pr2705 10

Лист від голови облдержадміністрації зачитав заступник голови – керівник апарату ОДА В’ячеслав Поліщук. Він же передав перехідний вимпел обласної державної адміністрації кращому прикордонного підрозділу – відділу прикордонної служби «Овруч».

pr2705 6

pr2705 9

Прикордонники отримали високі державні звання і нагороди, відзнаки Північного регіонального управління, грамоти обласної ради та премії. Військовослужбовців також привітали в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, начальник УМВС України в області Валерій Рудик, начальник Житомирської митниці ДФС, прокурор Житомирської області Любомир Війтович.

pr2705 11

Прес-служба обласної ради