​Захисники Прушківського планують пікетувати сесію Житомирської обласної ради

“До мене звернулося безліч людей, з проханням, вивести їх на громадянський протест до обласної ради 28.05 на сесію. Очікується підтримка активістів з усіх куточків області, розраховуємо, що на акцію збереться понад 1000 осіб.”

Про це в інтерв’ю представнику житомирського міськвиконкому Сергію Форесту повідомив керівник обласного фонду соціального захисту інвалідів Володимир Прушківський.

Нагадаємо, 24 квітня 2015 року згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської обласної ради приміщення на вул. Домбровського, 38 було взято під охорону.

“Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів» понад 10 років чинить супротив щодо виконання рішення обласної ради від 2005 року про передачу на баланс приміщення та самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна площею біля 4 тис. кв. метрів. Сума становить не менше 1 млн. грн. на рік”, – про це повідомив депутат обласної ради Дмитро Кропачов.

Збираючи такі суми аренди комунального майна обласної ради від приватних структур, будинок і прилегла території знаходяться в непривабливому, а також аварійному стані.

Натомість, Володимир Прушківський вважає, що приміщення хочуть забрати саме в інвалідів з метою його подальшої приватизації.