Житомирська міськрада не змогла звільнити Кудряшова

Без категорії

Сесія Житомирької міської ради під час 2-го пленарного засідання 29 травня не змогла звільнити керуючого справами виконавчого комітету міської ради Петра Кудряшова.

За це проголосувало лише 25 депутатів.

Ініціатор звільнення, колишня соратниця Кудряшова по екс-меру Дебою, депутат Наталія Леонченко. За її словами, звільнити Кудряшова треба через грубі порушення. Звільнення підтримала регламентна комісія.

“Як голова конкурсного комітету міськради, після прийняття сесією рішення про міський бюджет, Кудряшов був головним розпорядником 899 тис. грн. на освітлення світлофорів. Кошторис був затверджений, але він не вніс до річного плану закупівель зазначену закупівлю. Світлофори не працюють, трапилось близько 400 аварій, з них 70 на місцях, де не працювали світлофори. Міський бюджет поніс втрати 160 тис. грн. Тому вважаємо він має бути звільненим”, – сказала Леонченко.

Правда, відразу додала, що знімає проект рішення, бо від Кудряшова не було пояснень, тому рішення буде не законним. Сам керуючий справами на сесію не прийшов, бо знаходиться на лікарняному.

“Пояснень Кудряшов комісії не дав. Прошу Любов Цимбалюк взяти їх у Кудряшова і прошу зняти питання”, – сказала депутат.

Але ні зняти, ні перенести питання депутати не захотіли. Вирішили відразу голосувати за проект.