Житомирські податківці з автоматами заблокували офіси в Кіровограді. Фото. Відео

28 травня близько 11:00 в Кіровограді по вул. Шевченка, 20/24 озброєні автоматами люди в чорній формі з написами “Податкова міліція” захопили офісний центр та протягом декількох годин утримували, співробітників різних фірм та їх клієнтів, серед яких була вагітна жінка, пише місцеве видання “Гречка”.

«Ходили по кабінетам, заглядали в шухлядки, вивчали зміст інформації комп’ютерів, – розповідає Максюта. – Озброєні люди мотивували свої дії ухвалою Житомирського суду на обшук всієї триповерхової будівлі за вказаною адресою».

Найбільше зацікавив візитерів третій поверх.

«Підприємство «Сигма – земпроект», засновником і директором якого я є, орендує офісні приміщення на другому поверсі і нас немає в ухвалі суду, але оглянули і їх. При цьому мене не впускали в приміщення, а моїх співробітників не випускали, цим паралізували роботу на цілий день», – зазначає директор підприємства.

Протягом дня, подібні сигнали надходили і з інших куточків міста. Група людей озброєна автоматами з’являлася та зникала за різними адресами. «Гречці» вдалось зафіксувати два буса та легковика на вул. Кірова. Півтора десятка людей, переважно в цивільному одязі, щось жваво обговорювали просто посеред тротуару. Були люди в формі МВС. Коментувати те що відбувається молодий чоловік у міліцейській формі відмовився, пославшись на те, що вся інформаціє мусить бути в прес-службі обласного управління фіскальної служби.

В прес-службі ж нам не змогли відповісти на питання, хто всі ці озброєнні люди, які блокують приміщення в Кіровограді і запевнили, що представники податкової міліції Кіровограда та області в цих операціях не задіяні, подробиці нібито з’ясовують на рівні керівництва структури.

В розпорядженні «Гречки» є рішення Богунського районного суду міста Житомира ( суддя Чішман Л.М.) про обшук низки підприємств, що розташовані на території Кіровоградської області. З даним клопотанням до суду звернувся старший слідчий ГУ ДФС у Житомирській області Корніцький Д.Ю. в рамках кримінального провадження №32015060000000018 за ознаками злочину передбачених ч2 ст.28 (Вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення.), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво, вчинене повторно, або яке завдало значних збитків) та ч.5 ст.27 (посібництво), ч.3 ст.221 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК УкраїниЙмовірно, озброєні люди в чорному, представники житомирської податкової міліції ДФС.

 

Відповідно до постанови суду слідством встановлено, щпідприємство ТОВ «Агро-Дав», зареєстроване в Житомирської області протягом травня-липня 2014 року відобразило реалізацію Товарно-матеріальних цінностей на адресу підприємств, що мають ознаки фіктивності. Тим самим було сформовано податковий кредит з ПДВ, який в подальшому передавався по ланцюгу до реального сектору економіки. Крім того, саме аграрне підприємство зареєстровано на Миколу Сидоренка, 1991 року народження, який отримав за реєстрацію на своє ім’я винагороду, але той, немає до фірми жодного стосунку.

В розробку до житомирських слідчих потрапили жителі Кіровоградської, Миколаївської та Харківської областей. Загалом було зареєстровано більше 50 різноманітних аграрних підприємств на підставних осіб з метою прикриття незаконної діяльності та без наміру здійснювати господарську діяльність.

Зокрема, реквізити таких підприємств використовувалися в схемах незаконного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат для підприємств-платників податку, а кошти, отримані від такої діяльності, переводились в готівку та поверталися замовникам.

Згідно постанови суду, житомирський слідчий шукав у Кіровограді бухгалтерські документи, накладні, доручення, сертифікати, печатки і штампи та інші документи, що могли б бути доказами незаконної діяльності підприємств.

Офіційні коментарі щодо ситуації Фіскальна служба поки що не надає.