Британці навчились RANGE ROVER їздити без водія

Автомобілі на дистанційному управлінні – справжній тренд 2015 року. 

Ледь не кожен великий виробник вважає своїм обов’язком висадити водія з машини, і слідом за BMW і Audi це зробили специ з Jaguar Land Rover. Відтепер розганятися, гальмувати і рулити “Рейндж” можна одним пальцем зі смартфона.

Фахівці відділу досліджень Jaguar Land Rover показали відразу два прототипи, по різному обіграють тему автономного водіння. Обидва носія технологій – позашляховики Range Rover Sport. Перший автомобіль оснащений системою дистанційного керування зі смартфона і дозволяє рулити автомобілем рухом пальця на дисплеї, другий вміє самостійно маневрувати в декілька заходів в умовах тісного простору.

Дистанційно керований через додаток на телефоні “Рейндж” сподобається любителям бездоріжжя і “міліметрової” парковки. Технологія дозволяє крутити справжнє кермо віртуальним рульовим колесом на екрані, а також розганятися, гальмувати і управляти величиною дорожнього просвіту. Втім, розігнатися понад 6 км / год автомобілю не дозволить електроніка, та й “вигуляти” Range Rover по вулиці, сидячи вдома на дивані, теж не вийде. Система розпізнає команди на відстані не більше 10 м і працює за допомогою Bluetooth.

Розробники не даремно записали демонстраційне відео саме на бездоріжжі – в складних умовах водій з боку може проконтролювати кути в’їзду й з’їзду, простежити за перешкодами під днищем і вибрати оптимальний маршрут руху. Паркуватися на “Рейнді” можна взагалі без запасу за габаритами – вийшов з машини, дістав смартфон і заправив машину у вузький гараж або компактне місце на парковці.

Другий експериментальний Range Rover Sport теж розумний, він буквально напханий камерами і спеціальними датчиками. Автомобіль самостійно виконує складні розвороти на 180 градусів в умовах нестачі простору, коли зазвичай доводиться виконувати декілька заходів “вперед-назад”. Технологія називається Multi-Point Turn. У сукупності це набагато більш складні трюки, ніж ті, що виконуватиме нова BMW 7 Series, дистанційно керована з ключа-брелка.


Заміна автоскла від «ЛемартАВТО». Якісно, швидко, надійно. Звертайтесь, спеціалисти виконають все найкрашим чином – http://le-martavto.ru/