Дачний будинок

Наші заміські володіння – невелика ділянка, типові 10 соток.

Обзавелася ними наша сім’я в 1990 році. З тих пір тут постійно щось будується і облаштовується. Як і у багатьох вже є молодий сад, пару грядок та квітники. За всім цим з нескінченним ентузіазмом і любов’ю доглядають мої мама і тато. 

Рослини – пристрасть моєї мами. Без них вона не уявляє своє життя. Здається, що й не було тих часів, коли вдома не розлучалися кімнатні рослини. До них мамина любов почалася давно, проте не відразу вдавалося виростити улюблену квітку.

Але одного разу мені на 8 березня батько подарував каланхое. Квітка не тільки відмінно почував себе у нас вдома, але й прекрасно піддавався розмноженню. Слідом за першим успіхом пішли й інші. Так будинку з’явилися драцени, юка, пеларгонія, лимон і мамині улюблениці – фіалки. Останні, до речі, порахувати вже неможливо.

Город і сад за будинком Поки мама набиралася досвіду як квітникар-любитель, будівництво будинку на дачі, завдяки батьковим зусиллям, підійшло до кінця. Гори будівельного сміття було вивезено, і мама почала наводити красу. Першим з’явився квітник під вікном кухні. 

Червень – Півонії, гладіолуси, жоржини, іриси, хости, тюльпани, крокуси, ломикамінь, пирій декоративний, очиток, гвоздика шабо і багато інших рослин підбиралися так, щоб з березня і до першого снігу радувати око. 

Липень – Квітник став не лише окрасою ділянки, але і вирішив одну проблему. Справа в тому, що в цей палісадник виходить стік з кухні. Щоб заховати стічну воду від сторонніх очей, довелося грунтовно попрацювати. Більшість рослин не приживалися: одні отримували занадто багато води, інші гинули від засобів для миття посуду. Три роки знадобилося, щоб знайти підходящі рослини і вписати їх у загальну картину.

По-перше, місце, на яке стікає вода, було викладено камінням. Так стік проходить механічну очистку від залишків їжі. До того ж зникла калюжа, яка постійно стояла під вікном. Біля водостоку зростає декоративний пирій. Земля, на яку стікає вода, викладена камінням.

По-друге, декоративний пирій з самого початку весни приховує і каміння, і майже повністю закриває стічну трубу. До того ж він відмінно відчуває себе на перезволоженому грунті. Виконує рослина ще одну важливу функцію: густі листя надійно приховують дрібні залишки їжі від сонця, які швидко розтягують по нірках полівки, мурашки і інша живність.  Тепер неприємний запах нас не турбує.


Кан-Строй предлагает качественное благоустройство территории – как муниципальной, так и частной. За всей интересующей информацией обращайтесь сюда – http://kan-stroy.ru/