Держава компенсує придбання “негазових” котлів чи енергоефективного обладнання будь-якого виробника

Українці можуть отримати від Держави компенсацію частини тіла кредиту на придбання “негазових” котлів чи енергоефективного обладнання будь-якого виробника. 

Останнім часом у засобах масової інформації поширилися повідомлення про те, що начебто компенсацію витрат на енергоефективні заходи можна отримати лише за умови придбання енергоефективного обладнання у певних компаніях. 

У відділі популяризації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності заявляють –ця інформація не відповідає дійсності

Програма державної підтримки населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів розрахована на широкий загал та не має обмежень щодо виробників чи компаній-постачальників обладнання.

Держава не лобіює інтереси будь-яких компаній з цього питання. Більше того, Держенергоефективності не має офіційних партнерів у реалізації цієї програми.

Програма передбачає компенсацію частини тіла кредиту на придбання твердопаливного чи електричного котла та енергоефективного обладнання і матеріалів будь-якого виробника.

Компанії у свою чергу повинні надавати якісні послуги і мати відповідні сертифікати. 

“Ми виступаємо за конкуренцію в цьому секторі для того, щоб споживач мав можливість отримати найбільш якісний продукт чи послугу.

Також нагадаємо, що сьогодні кредитування за державною програмою здійснюється трьома банками: Ощадбанком, Укргазбанком та Укрексімбанком. 

До участі у програмі були залучені саме ці банки, оскільки вони державні, а значить надійні.

Орієнтовний перелік енергоефективного обладнання та/або матеріалів, на придбання якого здійснюється відшкодування частини суми кредиту, можна переглянути на сайті Держенергоефективності за наступним посиланням.”

http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-en…