Француз привітав випускників

30 червня у більшості навчальних закладів вручають дипломи про здобуття освіти та святкують випуски нового покоління фахівців різного рівня кваліфікації.

Голова обласної ради Віталій Француз брав участь в урочистостях, що відбулися у Житомирському державному університеті імені Івана Франка, у Житомирському інституті медсестринства та в Житомирському базовому фармацевтичному коледжі ім. Г. С. Протасевича. Ці навчальні заклади відомі в Україні та світі, їхні випускники мають авторитет у суспільстві та багато поколінь є професіоналами у галузях освіти, охорони здоров’я та інших сферах життя.

Цьогорічний випуск, за словами ректора Петра Сауха, став найбільшим за всю історію Житомирського державного університету імені Івана Франка. Виш підготував 2623 бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які сьогодні вперше отримали вперше дипломи європейського зразка. Вітаючи їх із цією знаменною подією, голова обласної ради Віталій Француз зазначив: «Шановні випускники! Ви вступаєте у самостійне життя. Попереду буде багато чого, і, як в житті, буде різне – і білі, і чорні смуги. Але я надіюся, що ви загартувалися у цьому університеті, і зумієте подолати всі негаразди. Ви не в простий час випускаєтеся, тому що саме вам разом зі старшим поколінням здійснювати ті перетворення, які розпочалися в державі. І від того, як ми втілимо в життя усі ті реформи, які розпочалися або мають розпочатися, залежить подальше життя всієї держави».

Ректор університету наголосив: «Ви маєте відрізняти те, що йде по телевізору, і те, що являє собою реальне життя. Воно набагато складніше, ніж семестри, ніж канікули, яких уже не буде. Реальне життя – це коли людина не думає про те, що більшу частину часу можна проводити в затишних кав’ярнях, а проводить час на робочому місці, – каже Петро Саух. – Три речі, які визначають сутність людини – це праця, чесність і переконання. Три речі, які не надійні, але людина завжди купується на них – це влада, удача і багатство. Три речі, які приводять людину до успіху – це професіоналізм, порядність, патріотизм. Я хотів би, щоб ця тріада, мудрість вселилися у ваші душі і серця. Я переконаний, що успіх тоді буде завжди на вашому шляху».

Ректор Житомирського інституту медсестринства Віктор Шатило під час урочистостей в інститутському конгрес-центрі подякував випускникам 2015 року за те, що вони вписали багато сторінок в історію навчального закладу – наукових, спортивних, творчих. Ректор відзначив: «Майже всі випускники завершили навчання без трійок. А загалом за рівнем успішності навчальний заклад перевищує середні показники по державі».

Віталій Француз привітав випускників спеціальності «Сестринська справа» зі здобуттям першої медичної освіти. «Адже хтось із вас піде вчитись далі, здобувати освіту в медичних університетах, академіях, хтось продовжить навчання у цьому закладі – в інституті медсестринства». Тим же, хто одразу розпочне практичну діяльність у медичних закладах, голова обласної ради побажав впевненості, проявити всі набуті вміння і навички, знайти своє місце у колективі та легкої руки.

Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г. С. Протасевича випустив 406 молодих фахівців. «Це 59 бакалаврів фармації , 292 молодші спеціалісти фармації і 55 медичних лаборантів», – повідомив присутнім на урочистостях, що відбувалися у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги, директор коледжу Євгеній Хомік.

Директор звернувся до випускників: «Шановні випускники, ви навчалися у кращому навчальному закладі України, єдиному в державі фармацевтичному коледжі. Наш коледж – це престижний навчальний заклад, саме тому так багато наших випускників є відомими людьми у фармації. Вони очолюють фармацевтичні підприємства, аптечні установи, займаються наукою. Отримуючи дипломи, ви сьогодні спроможні на ринку праці. Вас із великим задоволенням беруть на роботу. І наші випускники працюють у всіх регіонах України».

Віталій Француз акцентував, що фармацевтичний коледж дійсно єдиний вищий комунальний навчальний заклад, який готує фахівців фармацевтичного спрямування. А ще його унікальність у тому, що його студентський колектив складається із представників фактично всіх областей України.

Прес-служба обласної ради