​Новоград-Волинський «Авангард» вперше виграв Кубок Житомирської області з футболу

У фінальному матчі, який відбувся 27 червня у Коростені, зустрічалися СК «Коростень» та Новоград-Волинський ФК «Авангард». 

З огляду на невдалий старт «Авангарду» у цьогорічному Чемпіонаті Житомирської області, перспектива стати володарями Кубку була чудовою можливістю реабілітуватися в очах власних вболівальників. 

Втім фінальний матч для гостей розпочався не надто вдало. Стартовий натиск коростенців вилився у помилку футболістів «Авангарду» при розіграші кутового, чим скористався Черепанський – 1:0. Але «Авангард» швидко прийшов до тями й якби не феноменальна гра воротаря «Коростеня» Лавренюка, гості відігралися б набагато швидше. А так рахунок став рівним на 35-й хвилині, коли м’яч після рикошету від Олега Антоненка залетів у незахищений кут воріт коростенців.

У перерві матчу було відзначено успіх молодших вихованців ДЮСШ Коростеня (2000/2001 рр. нар.), які стали переможцями Першості Житомирської області з футболу серед юнаків. Юні футболісти були нагороджені Кубком, грамотами, медалями кулером для води, а кращі гравці – особистими подарунками.

У другій половині зустрічі господарі спробували повторити сценарій першого тайму, але безуспішно. Натомість гості дочекалися свого шансу й несподівано для всіх вийшли вперед – Бусленко відгукнувся на подачу з кутового й вивів «Авангард» вперед. Трибуни гнали свою команду в атаку, футболісти «Коростеня» влаштували фінальний штурм але захопилися й пропустили контр-випад «Авангарду», який результативно завершив Корнійчук – 3:1.

Церемонію нагородження проводили коростенський міський голова Володимир Москаленко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко та голова ЖОФФ Олександр Коцюбко. 

Гравці були нагороджені грамотами, команди – дипломами. Володимир Москаленко та Олександр Коцюбко вручили капітану Коростеня Кубок фіналіста, а капітан «Авангарда» Дмитро Горбаченко підняв над головою головний трофей турніру – Кубок пам’яті героїв Небесної сотні, який з цього року є перехідним.

Окрім офіційної частини церемонії нагородження слово взяв гравець СК «Коростень» Андрій Василенко, який нагородив грошовою премією коростенський фан-сектор «Соловейко», капітана команди Володимира Бондарчука та воротаря команди Максима Лавренюка.