Під Житомиром двоє підлітків пограбували медпунк та жінку на кладовищі. Фото

Правоохоронці встановили, що 15-ти та 17-річні жителі Житомирського району причетні до крадіжок речей з сільського медпункту та кладовища, повідомляють в УМВС.

Про крадіжку з приміщення медпункту с. Барашівки до Житомирського райвідділу міліції повідомила його працівниця. Жінка розповіла, що за час її відсутності хтось розбив вікно, а з кімнати зникли окремі медичні інструменти та її гроші.

Провівши опитування місцевих жителів, правоохоронці дізналися ще про одну крадіжку. Заявниця розповіла, що напередодні під час її перебування на місцевому кладовищі хтось поцупив залишену нею без нагляду жіночу сумочку, в якій знаходилося 900 гривень.

Врешті міліціонери встановили, що до вчинення останнього злочину може бути причетний 15-річний місцевий житель. У крадіжці хлопець зізнався і розповів, що гроші встиг витратити на розваги з друзями. Окрім того, виявилося, що до крадіжки з медпункту він також причетний. Як було з’ясовано, цей злочин затриманий вчинив разом із старшим на 2 роки товаришем.

Під час огляду за місцем проживання одного із юнаків правоохоронці вилучили викрадені медичний інструмент та частину грошових коштів.

Як повідомив начальник Житомирського райвідділу міліції Олександр Мельник, слідчі кваліфікували протиправні дії обох хлопців за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. Менший із викритих юнаків є фігурантом ще й іншого кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.185 (Крадіжка, вчинена повторно) ККУ.

За чинним законодавством обом хлопцям може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.