Порошенка просять звернути увагу на “хамелеонів у вишиванках”

Голова ради ГО «СВЛЧК в Овруцькому районі» Віталій Юшкевич звернувся до Президента України Петра Порошенка, голови фракції БПП у ВР Юрія Луценка та голови Житомирської ОДА Сергія Машковського з відкритим листом щодо кадрової політики в області.

Президенту України

Порошенку П.О.

Голові фракції у ВР

Луценку Ю.В.

Голові Житомирської ОДА

Машковському С. О.

Відкритий лист

Шановний пане Президент! Шановні керівники держави! Громадська організація ,,Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі,, незважаючи на складні часи в нашій державі просить підтримати пропозицію ГО в питанні підтримки підбору кадрів місцевих органів влади (голів та заступників РДА). На думку організації ці посади повинні обіймати тільки ті люди, які є справжніми патріотами своєї держави, а не бути ,,хамелеонами” в залежності від політичної кон’юктури. Більшість членів нашої організації приймали активну участь, як учасники Революції гідності в м. Києві незважаючи на свій стан здоров’я з перших днів і до перемоги. Люди під час подій на Майдані боролися за справедливість, відстоювали кращу долю для своєї держави, захищаючи своє майбутнє.

Пройшло не так багато часу, а представники злочинної влади Януковича, які на даний час ,,перефарбувались,, одягнувши вишиванки, продовжують займати посади на всіх рівнях. Від цих горе-керівників публічно не було почуто ні свого каяття ні засудження злочинних дій колишньої влади. На нашу думку в таких обставинах, які на сьогоднішній день склалися, правоохоронні органи повинні звернути увагу на тих керівників, які безпосередньо брали участь в підтримці антинародної влади, посилаючи своїх підлеглих в робочий час на антимайдан, дати публічну оцінку їхнім діям з висвітленням у місцевих та центральних ЗМІ. І це потрібно зробити негайно.

У Верховній Раді створений Комітет з питань запобігання і протидії корупції, призначений директор Антикорупційного Бюро, інші структури, функції яких передбачають боротьбу з корупцією у вищих щаблях влади.

А хто буде боротися з корупцією на місцях і що ж робиться в провінціях ? Ті органи, які покликані захищати права і свободи свого народу, закрили очі на злочини, які відбувалися при попередній владі і працюють в режимі якогось вичікування, або чекають вказівки команди ,,фас,,

Ні один місцевий керівник різного рівня на сьогоднішній день не поніс справедливого покарання, продовжуючи правити і далі на своїх посадах. ,,Люстрація,, чомусь виявилася малоефективна. Багато хто з місцевих керівників, сховавши свої партійні квитки ПР ,,купивши,, собі групу інвалідності, пристосувавшись до нових реалій і надалі знаходяться на керівних посадах забезпечивши собі безтурботне існування.

Люди перестають вірити нинішній владі, почали втрачати надію на справедливість дивлячись на безкарності тих посадових осіб хто призвів до нинішніх реалій.

Тому наша організація вирішила підтримати кандидатуру на посаду заступника голови РДА в Овруцькому районі Пальоного В.М.- заступника нашої ГО, який не зрадив себе та українців, не став маріонеткою в руках колишньої влади, має чітку державницьку позицію, є патріотом свого краю. Закінчивши ще в 2007році Національну академію державного управління при Президенті України, йому ні разу не пропонувалося підвищення по службі, хоча вакансій було не мало. Тому, навіщо закінчувати вищий ВУЗ у сфері державного управління за рахунок державних коштів. Це зайва трата державних коштів. Знання випускників зазначеного ВУЗу нікому не потрібні. Неприховано велася і на жаль ведеться політика зневаги до освіти, досвіду роботи. Хочеться задати очевидне запитання: А чи справедливо ведеться державна кадрова політика на місцях?

Хотілося, щоб кадрова політика велася відкрито, прозоро, чесно та справедливо, щоб людина, яка має відповідні знання, досвід роботи, яка працює чесно, має принципову позицію – достойно була затребувана суспільством, а кандидати на посади не призначались внаслідок не ,,підкилимових,, та інших домовленостей, а проходили публічне обговорення усіх зацікавлених сторін, та участю місцевих ЗМІ.

Можливо Президент та інші керівники держави, які стояли на Майдані забули про рядових бійців, які не жаліючи себе, віддали своє життя, за справедливість за краще життя українців в тому числі і за тих хто сьогодні при владі. Сподіваємося, що це помилкове враження.

Побудова незалежної процвітаючої держави неможлива без побудови громадянського суспільства, основою якого мають стати місцеві громади, представляти, яких мають бути достойні люди. Слава Україні!

З повагою

Голова ради ГО «СВЛЧК в Овруцькому районі»

В. Юшкевич