Поїздка в Міносвіти вчителів Житомира дала результати

Декілька годин проведених під стінами Міністерства освіти України вчителями Житомира не пройшли марно. Протягом 3 червня освітяни отримають кошти та підуть відпочивати з виплаченою зарплатнею та відпускними.

Сергій Сухомлин неодноразово зустрічався з міністром Квітом, з іншими представниками Кабміну та Верховної ради, але бажаного результату, на жаль, не було. Після того, як 320 вчителів особисто приїхали до Києва захищати свої права та вимагати чесно зароблені кошти, проблемне питання зрушилось з місця. Хоча Сергій Квіт не вийшов до освітянської делегації та слова свого дотримався.

“25 травня Житомирські вчителі довели Міністру освіти, що вони налаштовані рішуче і будь який момент зможуть приїхати до Міністерства захищати своє право на своєчасну оплату праці. Вже 29 травня надійшли кошти у сумі 4 млн. 814 тис. на погашення заробітної плати за травень, а сьогодні Житомир отримав ще 14,2 млн.грн на виплату відпускних. Гостра проблема поки вирішена та ми й надалі триматимемо на пульсі дане питання, щоб до кінця року таких затримок з зарплатнею більше не було”.