Робимо косметичний ремонт кухні

Тріщини на плитці, затерті шпалери, старі батареї – багато хто з нас роками не вирішуються на переробку кухні, боячись, що результат буде не таким ефектним, як хотілося б. 

Насправді зробити вдалий і бюджетний косметичний ремонт кухні не так вже й складно – досить знати декілька тонкощів, про які ми сьогодні розповімо. Хоча, для тих. в кого на це немає ні часу, ні зусиль, пропонуємо послуги професіоналів. Приват-дизайн допоможе обновити Вам кухню і дати їй нове дихання. Звертайтесь – http://privat-designe.com.ua/kuhni/.

Крок № 1: рятуйте стелю

У більшості випадків ремонт кухні починається зверху: якщо на пофарбованій стелі з’явилися дрібні тріщини, закрийте меблі поліетиленовою плівкою і затріть пошкодження шпаклівкою. На стелі багато тріщин? Їх теж доведеться зашпаклювати, а потім нанести поверх фарбу – такий ремонт не вдарить по бюджету і доступний навіть непрофесіоналові.

Якщо оздоблення стелі серйозно зіпсована, оклейте його щільними шпалерами або викладіть пенополистирольной плиткою. 

Крок № 2: поновіть стіни

Кухонні шпалери затерлися в деяких місцях? Замаскуйте проблемні ділянки декором: картинами, фотографіями або вініловими наклейками.

Якщо на стіні тріснула плитка, її можна витягнути і замінити на нову. Очистіть шпателем шви по периметру зіпсованого елемента і видаліть її зубилом і молотком. Звільнилася поверхню потрібно заґрунтувати, а потім посадити на клей нову плитку і затерти шви.

Потріскалася або полиняла фарба? Доведеться зняти старе покриття розчинником і заново пофарбувати пошкоджений елемент або всю стіну. Вибирайте силікатні, силіконові або латексні фарби – останні обійдуться дорожче, зате висохнуть менш, ніж за годину.

Крок № 3: переходьте до підлоги

Найпростіший в роботі і бюджетний варіант обробки підлоги – постелити лінолеум. Цей матеріал не боїться вологи і легко миється, але і з ним деколи виникають складнощі. Після «усадки» новобудови лінолеум часом віддаляється від стіни. Якщо деформації незначні, проблему вирішить більш широкий плінтус. Сильно пошкоджений лінолеум краще перестелити.

Крок № 4: приведіть меблі в порядок

Якщо тріснула мармурова стільниця з натурального каменю, замажте пошкодження розчином з епоксидного клею, крейди для побілки і мінерального пігменту для відтінку. Всі елементи потрібно перемішати до однорідної маси, закрити тріщину, відполірувати стільницю і натерти воском. Штучний мармур самостійно відремонтувати не вийде – доведеться викликати фахівця.

Глибоку тріщину на глянцевому фасаді зафарбуйте стійким маркером для скляних поверхонь або текстильної фарбою. Потім зверху з фарбування потрібно пройтися восковою пастою. Невелику подряпину легко затерти фланелевою тканиною з невеликою кількістю машинного масла.