«Трипільське коло 2015. Вогонь» Запалюємо серця

25-28 червня у місті Ржищеві Київської області відбудеться VIII Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло 2015. Вогонь». 

Він об’єднає на своєму полі артистів, музикантів, майстрів, громадських діячів, волонтерів, студентів, представників ЗМІ та тисячі небайдужих людей для того, щоб поспілкуватися, поділитися ідеями, послухати якісну музику, передати досвід, набути навички, та й просто відпочити у творчій атмосфері на мальовничих схилах Дніпра.

Цього року тематика «Трипільського кола» присвячена стихії Вогню. А гасло фестивалю – «Запалюємо серця!» – підкреслює, що найважливішим для кожної людини є запалити у серці метафоричний Вогонь натхнення, служіння, любові та пізнання. Саме він стане противагою безжальному вогню, що спричиняє конфлікти між людьми та війни між народами, допоможе пройти шлях творення Омріяної України.

Програма фестивалю побудована таким чином, щоб торкнутися важливих аспектів життя, а саме: реалізації соціальних програм, обміну досвідом, пошуку однодумців та можливостей для втілення творчих задумів, альтернативних форм освіти. Також на фестивалі передбачені 4 сцени, надзвичайні fireshow, якісна музика у стилі етно-джаз, етно-рок та worldmusic, різноманітні майстер-класи, спілкування та знайомства.

Велика сцена традиційно працюватиме у другий і третій день «Трипільського кола». 26 червня своєю творчістю зі слухачами ділитимуться музиканти, що приїхали на фестиваль з Угорщини, Колумбії, Білорусі – Besh o droM, Анандіта Басу, Pawa. Також серед виконавців у цей день – добре відомі Mad Heads XL, «Очеретяний кіт» та «Фрайда» і відносно молоді українські гурти Go-A, Vroda.

Урочисто відкриє фестиваль спектаклем «Глорія» Львівський академічний театр «Воскресіння». Яскраве полум’яне шоу подарує глядачам «Київський вогняний театр». 27 червня на Великій сцені можна буде почути гурти, які вже мають свою історію на «Трипільському колі» – це «Тартак», «АтмАсфера», «ДримбаДаДзига», Ленара. Даруватимуть свою творчість на фестивалі вперше – The Doox та Supremus. В суботу дитячий ансамбль «Зернятко» презентує свою виставу «Трипільські стихії». Програму обох днів Великої сцени транслюватиме он-лайн партнер фестивалю Інтернет-канал BeTV. Трансляцію можна буде дивитися на сайті фестивалю.

Мала сцена «Трипільського кола» цього року зацікавить поєднанням жанрів, адже вранішні майстер класи з танців різних народів світу, змінюватимуть виступи молодих українських колективів, між якими зі сцени лунатимуть вірші. Доповнить творче поєднання своїм виступом відомий український казкар – Сашко Лірник.

Центральними майданчиками «Трипільського кола 2015. Вогонь» відповідно до назви фестивалю стануть «Трипільське містечко» та «Коло вогню». На першому відвідувачі зможуть зануритися в атмосферу трипільської доби, відчути себе частиною цивілізації, яка існувала на нашій землі 7-5 тисяч років тому. Тут запропонують долучитися до глиняного 3-х метрового Тура, що символізуватиме захисника української державності, послухати лекції з Трипільської культури та побуту, зробити та випалити у справжньому Трипільському горні глиняні сувеніри. «Коло вогню» об’єднає глядачів охочих до нових вражень, тих, хто хоче набути новий досвід у спілкуванні з вогнем і артистів чи перфомерів, для яких живий вогонь є щоденною невід’ємною часткою життя. На відвідувачів цього майданчика чекає справжня вогняна містерія, адже у програмі чисельні вогняні майстер-класи, денні та вечірні показові виступи театрів вогню, соло артистів, вільні виступи майстрів вогню та фаєр-батли.

На «Трипільському колі» працюватимуть території «фестивалів в рамках фестивалю». Запальні барабанні ритми Archaic Trance fest, радісна атмосфера Happy Village, цікавинки фестивалю «Казкове Місто» не залишать байдужими жодну людину. Не менш цікавими та пізнавальними будуть для відвідувачів «Територія здоров’я», «Екологічний майданчик», «Територія культур світу». А найкращім місцем для маленьких відвідувачів неодмінно стане «Дитячий майданчик». Гойдалки, гамаки, батути, велика пісочниця з дерев’яними іграшками, майстер-класи, настільні ігри та жива музика – всю різноманітну програму розроблено дбайливими вихователями та розраховано на дітей від 1 до 13 років. Також на відвідувачів чекають різноманітні «Ярмарок», «Територія харчування» та тролей «Скай парку», на якому можна буде стрімко перетнути фестивальне поле.

В складний і важливий для України час неможливо лишатися в стороні від глобальних процесів, які відбуваються у нашому суспільстві. Тож відвідувачі «Території спілкування» разом уявлятимуть країну, в якій кожен з нас хотів би жити, презентуватимуть власні соціальні проекти та шукатимуть однодумців для втілення мрій про краще майбутнє. Досвідом своєї роботи поділяться представники динамічної мережі “Україна – це я!” – вони говоритимуть про відповідальність, самоорганізацію, активну громадянську позицію. А надихатиме дорослих на реальні зміни та активні дії виставка дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей» та короткометражні стрічки від митців «Сучасного Українського Кіно».

На майданчиках «Інша освіта» та «Медіашкола» говоритимуть про неформальне навчання для студентів і дорослих. На першому майданчику запропонують отримувати знання безпосередньо через реалізацію соціально важливих проектів, а на другому вчитимуть розповідати про свої ініціативи, подавати інформацію, використовуючи найкращі інструменти сучасної журналістики, можливості медіа та соціальних мереж. Також в рамках «Медіашколи» на «Трипільському колі» планується створення «Агенції позитивних новин». Її завданням буде розповісти відвідувачам фестивалю, і тим, хто не зможе потрапити на фестиваль, про найкращі ідеї, вдалі соціальні експерименти, та, звичайно, людей, які здатні запалити інших своїми конструктивними ідеями.

Змістовну подію підготували до «Трипільського кола» партнери фестивалю – Київський міський автомотоклуб. Вони презентують учасникам та відвідувачам пам’ятний знак на честь перемоги козацького війська під орудою гетьмана Івана Виговського над армією Московського царства, яка відбулась 365 років тому під час Конотопської битви! Цей символ перемоги, згодом буде встановлено в Конотопі, а з фестивального поля пам’ятний камінь поїде у Київ, де 28 червня на Хрещатику його презентують на роад-шоу «Україна єдина».

Дістатися до «Трипільського кола» можна фестивальними автобусами, які курсуватимуть від станції метро Видубичі. Також всі охочі знайти нових знайомих ще в дорозі, можуть скористатися послугою партнеру фестивалю – сервісу BlaBlaCar, який допомагає водіям і попутникам знайти одне і одного і розділити витрати на дорогу між собою.

Для того, щоб потрапити на територію фестивалю необхідно сплатити благодійний внесок. Цього року один квиток на всі дні вартуватиме 250 грн. Організаторами передбачені спеціальні пільгові ціни для студентів, інвалідів, місцевих жителів, учасників бойових дій та людей, які вимушені були переселитися зі східних регіонів України та Криму. Дивіться подробиці на сайті заходу! На території фестивалю передбачена охорона та медична допомога. І, як завжди, територія «Трипільського кола» оголошується вільною від агресії, тютюну, алкоголю та наркотиків!

Наталія Заволокіна, прес-секретар фестивалю, tkfestival@gmail.com, 093 53 999 61