У Підмосков’ї руйнуються новобудови

Держжитлінспекція Московської області виявила ознаки аварійності 14-поверхового житлового будинку, побудованого сім років тому в Литкаріно.

Керуюча компанія на скарги мешканців будинку № 3 по Набережній вулиці не реагувала. «Я в цьому будинку живу вже два роки. Коли в’їжджала, то вже тоді по фасаду тріщини були. А півроку тому почала обвалюватися штукатурка в під’їзді, – розповідає Олена Одинцова. – Але наша керуюча компанія нічого не робить ні для ремонту стін, ні з приводу просідань грунту навколо будинку. Так як наш будинок, як і сусідні, побудований на відсипаній території, всі сусіди бояться, що будинок наш скоро “з’їде” до річки».

При проведенні перевірки житлові інспектори виявили безліч тріщин шириною до двох сантиметрів у цегляній кладці фасаду будівлі, розфарбовувати цеглу на рівні третього поверху. Також зафіксовано розтріскування вимощення будинку. У під’їзді будинку виявлені тріщини штукатурного і фарбувального шарів стін, відшарування великих ділянок штукатурки. Двері під’їзду з облізлою фарбою, скло в них вибиті. В ході огляду прилеглої до будинку території житлінспекторами було встановлено, що підпірні стіни мають крен, тріщини, оголення арматури, асфальтове покриття також має тріщини, прогини і обвали.

За те, що керуюча компанія «Вимпел» не проводила поточний ремонт будинку, вона була залучена  до адміністративної відповідальності.

Так як виявлені порушення створюють загрозу життю і здоров’ю жителів і сприяють руйнуванню конструкцій будинку Держжитлінспекція направила голові адміністрації Литкаріно вимогу про вжиття заходів. Міжвідомча комісія Литкаріно повинна розглянути технічний стан будівлі і на підставі висновку експертів прийняти рішення про реконструкцію будинку, зданого в 2008 році, або визнати його аварійним, що підлягає розселенню.

В іншому підмосковному місті, Звенигороді, руйнується будинок №7 у мікрорайоні Проніна. Роботи з ремонту лягають важким тягарем на мешканців і керуючого компанії, хоча винні – корумповані чиновники і безвідповідальні будівельники.


Вот, что случается с тем, кто покупает квартиры в России. Что не скажеш о новостройках под Киевом. ЖЛ Ирпенские Липки – лучшая новостройка Ирпеня. Выбыирайте  и засиляйтесь!